Το καλκάνι είναι το ψάρι
που φημίζεται για το μέγεθός του και το νόστιμο κρέας του. Έχει ευρεία κατανομή
και αποτελεί έδεσμα πολλών λαών.
Υλικά:
2 κιλά
καλκάνι
2 ποτηράκια
λευκό κρασί
1 λεμόνι (το
χυμό)
2 κουταλιές
μουστάρδα
Μία πρέζα κύμινο,
μπαχάρι, κανέλλα, πιπέρι, κουρκουμά, δάφνη, αλάτι, μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά
το ψάρι και το κόβουμε σε μερίδες. Σε πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα κομμάτια
του ψαριού, προσθέτουμε το κρασί, τα μπαχαρικά και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Aφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να
πιει τα υγρά του. Σερβίρουμε σε πιατέλα, χτυπάμε το λάδι, την μουστάρδα με το λεμόνι και το περιχύνουμε. Στολίζουμε με
χόρτα, μαιδανό, κόλιαντρο και καυτερό κόκκινο πιπέρι ή ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ