Κάθε χρόνο του Αγίου Φανουρίου η μητέρα σου φτιάχνει την
παραδοσιακή πίτα. Τη γνωστή Φανουρόπιτα. Σήμερα θα κάνεις την έκπληξη και θα
φτιάξεις πανεύκολα την ωραιότερη.
Συστατικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κονιάκ
2-3 φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένα στο blender
2-3 φλ. σταφίδες ανοιχτόχρωμες μουλιασμένες σε νερό για
6-7 ώρες
κανέλα
ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
Σουρώνεις τις σταφίδες από το νερό και τις τοποθετείς σε
μια πετσέτα για να στεγνώσουν
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, τον χυμό
πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με μια
ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σιγουρευτείς πως έχει διαλυθεί η ζάχαρη
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Ρίχνεις τα καρύδια με τις σταφίδες
Λαδώνεις ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνεις το
μείγμα
Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1
περίπου ώρα
Την βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις να κρυώσει εντελώς
και ρίχνεις από πάνω την άχνη και την κανέλα
πηγή : www.tlife.gr