Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Συνταγή για Milky κοκτέιλ καφέ




Δεν είναι μυστικό ότι τα λικέρ είναι από τα αγαπημένα ποτά των γυναικών.Σερβίρεται  μετά το γεύμα ή το δείπνο για καλύτερη πέψη (σε αντίθεση με ένα απεριτίφ, το οποίο χρησιμεύει για τη βελτίωση της όρεξης). Προσφέρεται σε καθαρή μορφή, με θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια.
Λίγα λόγια για το λικέρ που θα δούμε παρακάτω: 
Σε ψηλό ποτήρι μπορείτε να βάλετε ένα μούρο  για να διακοσμήσετε  το χείλος του ποτηριού.  Η γεύση του είναι πιο κοντά στο περίφημο λικέρ «Baileys.» Σερβίρετε με πασπαλισμένο  κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και φράουλες. Επίσης συνδυάζεται καλά με μπανάνες ή φρουτοσαλάτα μπανάνα-φράουλα. Μην αναμιγνύετε αυτό το λικέρ με χυμούς και  αναψυκτικά .

Συστατικά:

180 γρ- Βότκα
1κουτί- Συμπυκνωμένο γάλα
400ml- Σοκολατούχο γάλα
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια ή πρέζα βανίλια
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές

Προετοιμασία:

Ξεκινήστε  προσθέτοντας το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα δοχείο. Έπειτα προσθέστε το σοκολατούχο γάλα και στη συνέχεια την βότκα τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον καφέ. Όλα τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπλέντερ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Διατηρείται  στο ψυγείο για δύο έως τρεις εβδομάδες.

Ένα καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ από την Δέσποινα Δεληγιάννη και τον Αμβρόσιο

Στην υγειά σας !!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/


Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πολίτικος χαλβάς με σιμιγδάλι και Καρότο


Υλικά
      

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

· 2-3 μέτρια καρότα

· 1 φλιτζάνι ζάχαρη

· 1,5 φλιτζάνια γάλα

· 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

· 2 ξύλα κανέλα

· 8-10 γαρυφαλλάκια

· Αμύγδαλα αποφλοιωμένα


Παρασκευή:

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ελαφριά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε . Σε δεύτερη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα την κανέλα και το γαρίφαλο, ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια και προσθέτουμε στο μίγμα με το σιμιγδάλι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει από το τοιχώματα της κατσαρόλας . Κλείνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελίτσα και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης .


Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων στην Κωνσταντινούπολη αρωματίζεται με κανέλα, γαρύφαλλα και ξύσμα πορτοκαλιού … είναι μια σκέτη απόλαυση !!!!


Καλή όρεξη !!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Καριόκες


Υλικά ( 40-45  κομμάτια) :

300 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (αλεσμένα)
600 γρ. καρύδια χοντραλεσμένα
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

½ φλιτζανάκι καφέ αμαρέτο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
700 gr κουβερτούρα (λιωμένη για επικάλυψη)


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε απαλά  όλα τα υλικά μαζί. Κάνουμε τη ζύμη ρολό, τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη, για δύο με τρείς  ώρες περίπου. Όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε κομματάκια με πάχος  περίπου 2cm. Βουτάμε τα κομματάκια στην κουβερτούρα και τα βάζουμε σε καραμελόχαρτο η τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο (συντήρησή).
Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή σκέτη απόλαυση!!!!

Καλή όρεξη !!!!!

Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πολίτικοι κολοκυθοανθοί με ρύζι και σταφίδες

Υλικά:
25-30 κολοκυθοανθοί
2 φλ.τσ. ρύζι
2-3  μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα κράμπερι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
1 μεγάλο ματσάκι  μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα
3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη

2-3 μήλα κομμένα σε ροδέλες για να στρώσουμε στην κατσαρόλα
1 φλ περίπου καλό ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι ,κουρκουμά



Παρασκευή:


Πλένουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον κίτρινο στήμονα, εσωτερικά.( πρέπει να είναι ημέρας και πάρα πολύ φρέσκοι για να γίνει το φαγητό μας νόστιμο).
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα κουκουνάρια ανακατεύουμε για περίπου 1'. Ρίχνουμε τη ντομάτα, ελάχιστη ζάχαρη, τις σταφίδες, το κράμπερι, αλάτι, πιπέρι τον κουρκουμά και σιγοβράζουμε για  2'-3'. 
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά. Σε πλατιά κατσαρόλα σαρώνουμε κομμένα μήλα, γεμίζουμε κάθε ανθό περίπου στα 3/4, γυρίζουμε ελαφρά την άκρη του  και τον ακουμπάμε στην κατσαρόλα με την άκρη προς τα κάτω. Κάνουμε το ίδιο με όλους τους ανθούς, ακουμπώντας τους πλάι-πλάι. Ρίχνουμε λίγο νεράκι  και το υπόλοιπο ελαιόλαδο τοποθετούμε από  επάνω ένα βαρύ πιάτο ανάποδα, ώστε να τους συγκρατεί καλά, να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε τους ανθούς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύους και τους συνοδεύουμε με γιαούρτι η με λίγο λεμόνι  δυόσμο η μαϊντανό.

Προαιρετικά : Μπορούμε να προσθέσουμε  στο υλικό της γέμισης χοντροκομμένη φέτα η γεύση είναι απίστευτη!!!!
Σάλτσα γιαουρτιού:
Υλικά
γιαούρτι στραγγιστό
Δύο κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι  η πελτέ ντομάτας.
Παρασκευή:
Καβουρδίζουμε με λίγο φρέσκο  βουτυράκι τον πελτέ ντομάτας η το κόκκινο πιπέρι, σερβίρουμε τα μήλα από πάνω  τους κολοκυθοανθούς  με τη σάλτσα τους ,από πάνω το γιαούρτι με τη βουτυράτη  σάλτσα!!!!!

Καλή όρεξη !!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
http://www.zodia-astrologia-taro.gr/

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πολίτικα μαντί

Υλικά:

 6 φύλλα κρούστας
 1 αυγό
 1 φλιτζάνι γάλα
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 300 γραμμάρια  κιμά
 1 κρεμμύδι
 αλάτι
 πιπέρι
 μπαχάρι  


Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη η κόκκινο πιπέρι
500γρ γιαούρτι  στραγγιστό
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι




Περιγραφή:
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το κρεμμύδι  ψιλοκομμένο ,προσθέτουμε τον κιμά, το πιπέρι, το μπαχάρι και το αλάτι, μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά έως ότου ξανθύνει ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το  ελαιόλαδο έως ότου γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Χωρίζουμε τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε, γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά και τυλίγουμε σε μακρόστενες λουρίδες πάχος περίπου δύο δάχτυλα. Κόβουμε σε κύβους στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί περιλούζουμε με την κρέμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.  Σερβίρονται  με σάλτα γιαουρτιού με ψιλοκομμένο σκόρδο που το χτυπάμε με λίγο αλάτι καλά στο γουδί ανακατεύουμε απαλά με το γιαούρτι και περιχύνουμε τα μαντί . Καβουρδίζουμε λίγο φρέσκο βούτυρο με κόκκινο πιπέρι, τσίλι η κόκκινη σάλτσα και στολίζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Είναι εύκολα υπέροχα και  λαχταριστά!!!

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Hunkar το πιλάφι του Σουλτάνου



Είναι μια εξαιρετική συνταγή!  Από τα πανέμορφα πιλάφια στην οθωμανική ιστορία, το πιλάφι του Σουλτάνου - Hünkar pilavı στα τουρκικά. 


Υλικά:
300 gr  αρνί χωρίς κόκαλα (κομμένο σε μικρούς κύβους)
2 φλιτζάνια ρύζι
3,5 φλιτζάνια νερό
μια χούφτα φιστίκια (Αιγίνης)
μια χούφτα μαύρα φραγκοστάφυλα
μια πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού  μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2  κουταλάκι σπόρους κάρδαμο (σε σκόνη)
Μια πρέζα κουκουνάρι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κρέας περίπου μισή ώρα έως ότου μαλακώσει. Αφαιρούμε το κρέας και κρατάμε το ζωμό του. Σε φαρδύ αντικολιτικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές προσθέτουμε το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κάρδαμο, την κανέλα, το μαύρο πιπέρι το ξύσμα και το κουκουνάρι, μαγειρεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το φραγκοστάφυλο και το ζωμό, περιμένουμε να βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το νερό θα πρέπει να είναι περίπου 1 cm πάνω από το ρύζι. Ανακατέψτε 1-2 φορές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί χωρίς να το σκεπάσουμε, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Καβουρδίζουμε με λίγο βούτυρο τα φιστίκια Aιγίνης η αμύγδαλα, προσθέτουμε στο ρύζι φορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τηγανίτες με ανθότυρο και παπαρουνόσπορο

Yλικά:


6 αυγά (ασπράδια και κρόκους χωριστά)
400 γρ. ρικότα η ανθότυρο
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσκονη


Παρασκευή:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε  το ανθότυρο, τους κρόκους των αυγών, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει  λείο.  Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το Μπέγκιν  πάουντερ,  τους σπόρους παπαρούνας και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα,τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά ,χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το λάδι  ρίχνουμε με μεγάλο κουτάλι  λίγο από το μείγμα ,ψήνουμε τις τηγανίτες για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε ανάποδα και ψήνουμε  για περίπου  άλλο ένα ένα λεπτό. Σερβίρετε με μέλι, με  σιρόπι της προτίμησης μας, σοκολάτα ,μερέντα ή μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη  και ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ