Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Mελομακάρονα VS κουραμπιέδες: Ποιο γλυκό παχαίνει λιγότερο;


Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες θα στολίσουν το εορταστικό μας τραπέζι, όμως εμείς πιο πρέπει να φάμε αν προσέχουμε τη διατροφή μας;
Θερμιδικά ένα μελομακάρονο 50 γραμμαρίων έχει περίπου 180 θερμίδες και 9,5γρ λίπους ενώ ένας κουραμπιές έχει περισσότερα λίπη και θερμίδες (ένα κομμάτι 50 γραμμαρίων περιέχει 230 θερμίδες και 13,5γρ λίπους περίπου). Το μελομακάρονο είναι όμως και πιο υγιεινό.
Αναλύοντας τα συστατικά που περιέχονται στα μελομακάρονα:
• Το ελαιόλαδο αποτελεί πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών (κυρίως Ε) μονοακόρεστων λιπαρών, ουσίες που βοηθούν στην μείωση της LDL («κακής») και την διατήρηση των επιπέδων της HDL («καλής») χοληστερόλης στο αίμα.
• Τα καρύδια είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες Β6 και Ε, καθώς και σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, γεγονός που τους προσδίδει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
• Το μέλι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και στις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού.
• Τέλος, η κανέλα αποτελεί ένα εξαίρετο μπαχαρικό με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Μάλιστα η κανέλα περιέχει και μικρή ποσότητα σιδήρου, η οποία έχει και μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα ειδικά όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C του ξύσματος πορτοκαλιού ή του χυμού πορτοκάλι.
Όσον αφορά τα συστατικά των κουραμπιέδων:
• Το βούτυρο είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη τα οποία έρευνες έχουν δείξει ότι είναι βλαβερά για το καρδιαγγειακό σύστημα.
• Τα αμύγδαλα που εμπεριέχονται στον κουραμπιέ είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες και σίδηρο, αρκετά ευεργετικά για τον οργανισμό.
• Τέλος η ζάχαρη που αποτελεί φυσική πηγή υδατανθράκων δεν έχει καμιά θρεπτική αξία και δίνει μόνο «κενές» θερμίδες.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα 6 λαχανικά που θα σας κάνουν να δείχνετε πιο όμορφες!

Κι όμως πετυχαίνει!



Δεν ξέρω πόσα έχετε ξοδέψει για πανάκριβες κρέμες προκειμένου να δείχνετε όμορφες. Δεν ξέρω, επίσης, αν σκέφτεστε το ενδεχόμενο να καταφύγετε στα έμπειρα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού προκειμένου να διατηρήσετε το σφριγηλό σας δέρμα.
Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 6 διαφορετικά είδη λαχανικών που θα σας κάνουν πιο όμορφες. Θα δείτε ξαφνικά το δέρμα σας πιο λαμπερό, τα μάτια σας πιο φωτεινά και το σώμα σας απλά πανέμορφο.
1. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε ζεαξανθίνη και λουτεΐνη καροτενοειδή, ουσίες που μπορούν να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται πιο νεανικά και πιο φωτεινά. Επίσης το σίδηρο που περιέχει, είναι ένα σημαντικό μέταλλο που μπορεί να σας δώσει μια πιο υγιή όψη της επιδερμίδας.
2. Κόκκινο λάχανο: Με μεγάλες ποσότητες ιωδίου και θείου έχει θαυματουργά οφέλη καθώς δίνει στο δέρμα σας ακτινοβόλο λάμψη
3. Λαχανίδες: Οι λατρεμένες λαχανίδες δίνουν στο σώμα σας ένα υψηλό ποσοστό βιταμίνης Κ που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και της καρδιακής νόσου. Επιπλέον, ενισχύει την λάμψη της επιδερμίδας σας.
4. Παντζάρια: Η «τροφή τηςομορφιάς» που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των κηλίδων και να κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλλαγμένο από ρυτίδες. Εκτός από αυτά τα οφέλη του δέρματος, το παντζάρι βοηθά στο μεταβολισμό των λιπών και μπορείτε να ελέγξετε το βάρος σας ενώ παράλληλα ενισχύεται την ομαλή, καθαρή και απαλή εμφάνιση του δέρματός σας.
5. Μελιτζάνες: Έχουν ένα ειδικό αντι-γήραντικό συστατικό που ονομάζεται nasunin, το οποίο είναι υπεύθυνο για το βαθύ πορφυρό χρώμα της μελιτζάνας ενώ μποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρω,ν καθώς μειώνει την παροχή αίματος που απαιτούνται από αυτά τα κύτταρα για να πολλαπλασιαστούν.
6. Βασιλικός: Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και συμβάλει στην καλή ποιότητα του δέρματος. Με τη βοήθεια της ευγενόλης ( βασικό συστατικό του βασιλικού) αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων του τραχήλου της μήτρας προκειμένου ν αμην προκληθούν περαιτέρω ζημιές στο σώμα.
πηγή: http://www.lay-out.gr/

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δείτε τις δέκα τροφές που λειτουργούν σαν φυσικά ... βιάγκρα! -Οι Τροφές με τις μεγαλύτερες αφροδισιακές ιδιότητες






Τα αφροδισιακά είναι πάντα ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης όλων, κάτι για το οποίο όλοι κατά καιρούς έχουν ψάξει, κάποιοι ενδεχομένως να έχουν δοκιμάσει κιόλας, για να δουν αν λειτουργούν. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τρόφιμα που θεωρείται ότι έχουν τέτοιες ιδιότητες.



  • Φύτρο σταριού

  • Δεν περιέχει μόνο φυτικές ίνες -που κάνουν καλό στην καρδιά και ενισχύουν την αντοχή- αλλά περιέχουν και το αμινοξύ αργινίνη, το οποίο είναι αγγειοδιασταλτατικό. Ο διευθυντής του τμήματος αθλητικής διατροφής του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Λέσλι Μπόντσι, αναφέρει ότι το αποκαλούν «το βιάγκρα του αθλητή καθώς αυξάνει τη διοχέτευση του οξυγόνου σε όλα τα όργανα του σώματος».


 Μαύρη σοκολάτα

«Η μαύρη σοκολάτα μας βάζει σε ... κλίμα αγκαλιά», τονίζει ο σεξολόγος Ερικ Αμαρανθ. «Εχω διαπιστώσει ότι λειτουργεί», λέει τονίζοντας ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. «Βοηθά στη διατήρηση του LDL, της κακής χοληστερόλης, σε χαμηλά επίπεδα, και στο να κρατιούνται οι αρτηρίες ανοιχτές. Αρα το αίμα ρέει καλύτερα. Και ως γνωστόν η καλύτερη ροή του αίματος οδηγεί σε καλύτερο σεξ.Η σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο (που καταπραΰνει τα νεύρα), μεθυλξανθίνες (που ενισχύουν τη λίμπιντο) και φαινυλαλανίνη, ένα αμινοξύ που παράγει ντοπαμίνη », προσθέτει.




  • Φράουλες
Οι φράουλες έχουν βιταμίνη Β, η οποία λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό και οι οποίες, σύμφωνα με τον παθολόγο Στίβεν Λαμ είναι απαραίτητη για υγιή νεύρα και προσθέτει: «Οτιδήποτε είναι καλό για το νευρικό σύστημα, είναι καλό και για την καλή σεξουαλική λειτουργία».



  • Φασολάκια
Τα φασολάκια κρατούν χαμηλά την πίεση και τη χοληστερόλη, ενώ τα φυτοοιστρογόνα που περιέχουν, βοηθούν και στην καλύτερη λίπανση του κόλπου.


  • Στρείδια
Ενα και μόνο στρείδι περιέχει την απαραίτητη ημερήσια δόση ψευδαργύρου, ο οποίος όπως είναι γνωστό τονώνει τη σεξουαλική λειτουργία. Σύμφωνα με τον σεξολόγο Λαμν ο ψευδάργυρος, επίσης, βοηθά στην υγιή παραγωγή σπέρματος.


  • Σπόροι κολοκύθας
Τα σπόρια της κολοκύθας περιέχουν φυτοστερόλες που είναι γνωστό ότι ρίχνουν τη χοληστερόλη αλλά και ψευδάργυρο, τα οφέλη του οποίου περιγράφηκαν παραπάνω.


  • Λάχανο
Το λάχανο περιέχει μαγνήσιο και βιταμίνη Β και δίνει απίστευτη ενέργεια. Επίσης, το κατσαρό λάχανο περιέχει νιασίνη, που τονώνει τη ροή του αίματος.

  • Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Και όπως είναι γνωστό, το καρδιαγγειακό σύστημα σχετίζεται με την σεξουαλική ανδρική λειτουργία. Επίσης, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, ενώ τα πολυακόρεστα λίπη που περιέχουν προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία με τον ίδιο τρόπο που τα προστατεύουν τα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια.

  • Βραστές ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που κρατούν τον προστάτη υγιή. Ενα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό που περιέχουν έχει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι ο οργανισμός το απορροφά καλύτερα όταν οι ντομάτες έχουν μαγειρευτεί.




  • Κία
Οι σπόροι Κία είναι πλούσιοι σε ω3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην αποφυγή των φλεγμονών των αρτηριών. Επίσης, περιέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο (που είναι καλός για την τεστοστερόνη). Ολα αυτά ενισχύουν τη φυσική αντοχή και την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σμυρνέικα κουλουράκια




Υλικά:

1 κιλό βούτυρο (μισό φρέσκο βούτυρο και μισό μαργαρίνη)
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1/2 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
2κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι περίπου 2 και 1/2 κιλά
2 κρόκους αβγού για επάλειψη

Παρασκευή:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.Xτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά, προσθέτουμε το σπορέλαιο σιγά σιγά, τη ζάχαρη και αφήνουμε να χτυπηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο υλικό μας, σιγά σιγά ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες και αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Nanaimo Bars

Ένα πεντανόστημο γλυκό που μας έρχεται από τον Καναδά και πήρε το όνομα του από την πόλη Nanaimo στην British Columbia!




Συστατικά


Για την βάση
·         120 gr βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
·         50 gr ζάχαρη
·         50 gr κακάο άγλυκο
·         1 αυγό,  ελαφρά χτυπημένο
·         1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·         200 gr μπισκότα Digestive ή Μιράντα (αλεσμένα)
·         50 gr. καρύδια χοντραλεσμένα,
·         λίγο κονιάκ ή Αμαρέτο
Για την γέμιση
·         56 gr βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
·         2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
·         2 κουταλιές της σούπας κούσταρ-πάουντερ με άρωμα βανίλιας
·         1/2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·         230 gr ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
·         115 gr κουβερτούρα
·         1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο
·         65 gr Ινδοκάρυδο, αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης.

   Εκτέλεση
1.    Για την βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ, τα αλεσμένα μπισκότα και τα χοντραλεσμένα καρύδια.
2.    Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τη βάση με τα δάχτυλά μας για να πάει παντού ομοιόμορφα το υλικό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
3.    Για την γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά.
4.    Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα.
5.    Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από τη γέμιση και στολίζουμε με το ινδοκάρυδο, φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ.


Από την Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πατατοσαλάτα






Υλικά:

5 με 6 πατάτες
1 φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί
γιαούρτι
μαγιονέζα
άνηθο ψιλοκομμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες μας και τις κάνουμε στην συνέχεια πουρέ, αφού όμως έχουμε κρατήσει δύο. Ψιλοκόβουμε τις δύο πατάτες σε κύβους, κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα ρίχνουμε στον πουρέ μας, όπου και προσθέτουμε μετά το γιαούρτι και την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και από πάνω πασπαλίζουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, άνηθο και μαϊντανό. Την αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο και την σερβίρουμε κρύα.

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ








Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Irmikli Sekerpare



Υλικά

Για τα Sekerpare
3 αυγά
1 πακέτο μαργαρίνη (μαλακή)
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ ή 2 κουταλιές μαγειρική σόδα
2 φακελάκια βανίλια
αλεύρι, όσο χρειαστεί (η ζύμη πρέπει να τρίβεται όπως για τα μπισκότα)

Για το σιρόπι
5 φλιτζάνια νερό
5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού

Για το ντύσιμο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας για τα Sekerpare, πλάθουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και την κόβουμε διαγώνια σε φέτες πλάτους 2 εκατοστών και μήκους 5 με 6.  Περνάμε τα κομμάτια από το σιμιγδάλι και τα τοποθετούμε σε ταξί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και τα αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να τραβήξουν καλά. Στο τελείωμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Είναι ένα καταπληκτικό σιροπιαστό γλυκό από άλλες εποχές, που φέρνει μνήμες μαζί του.


 Καλή όρεξη!!!!

Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ