Υλικά:
► 500 γραμμάρια αρνίσια παιδάκια► 1 κρεμμύδι,
► 2 σκελίδες σκόρδο
► 1 ποτήρι καλό κρασί
► 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι,
► Αλάτι,
► μαύρο πιπέρι,
► 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι,
► Αλάτι,
► μαύρο πιπέρι,
► κόκκινο πιπέρι γλυκό
► λίγο κόκκινο πιπέρι καυτερό
► μισό ποτήρι ελαιόλαδο
► μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Bάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα παιδάκια.Σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές καλά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο νεράκι Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα παιδάκια.Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια .Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νεράκι και προσθέτουμε στο κρέας μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες η βραστά καρότα πατάτες και λαχανικά εποχής.Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο
Καλή όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη
Bάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα παιδάκια.Σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές καλά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο νεράκι Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα παιδάκια.Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια .Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νεράκι και προσθέτουμε στο κρέας μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες η βραστά καρότα πατάτες και λαχανικά εποχής.Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο
Καλή όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ