Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι νουά σε δίχτυ ή καλά δεμένο με σπάγκο
4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπαχάρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Τρυπάμε το κρέας σε διάφορά σημεία, σφηνώνουμε το σκόρδο
κομμένο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο
και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές το
κρέας. Αφού σοταριστεί, σβήνουμε με το με το κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε
το νερό, την δάφνη, το μπαχάρι, λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κλείνουμε την
κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου
2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην ξεμείνει από νερό και γυρίζοντάς το
μια- δυο φορές. Όταν τελειώσει το βράσιμο, βγάζουμε το κρέας, προσθέτουμε στο
ζουμί μία κουταλιά νισεστέ ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και
δένουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει λίγο πριν το
κόψουμε σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα σε πιατέλα με
πουρέ πατάτας, βραστά λαχανικά, αρακά, καρότα, πατάτες τηγανητές ή ψητές, ρύζι.
Αλίντα Κανάκη