Φανταστική και εύκολη συνταγή για το ρομαντικό τραπέζι
του Αγ. Βαλεντίνου
Υλικά
:
350 γρ στήθος κοτόπουλου
400 γρ πατάτες
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι γλυκού θρούμπι
1 αυγό
4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
½ κουταλάκι γλυκού
κουρκουμά
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για
το πανάρισμα :
2 αυγά
3-4 κουταλιές
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά αλάτι πιπέρι
Σως
γιαουρτιού με μουστάρδα για κοτόπουλο
Υλικά
¼ φλ στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι σούπας λεμόνι
½ κουταλάκι σούπας ξύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Παρασκευή
:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά να
ομογενοποιηθούν καλά προσθέτουμε έξτρα αλάτι ξύδι ή λεμόνι ανάλογα με την
οξύτητα που θέλουμε και συνοδεύουμε το πιάτο μας για έξτρα γεύση.
Εκτέλεση
:
Βράζουμε τις πατάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τις περνάμε από
την μηχανή πουρέ και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Τοποθετούμε τα στήθη
κοτόπουλου στο μπλέντερ τα ψιλοκόβουμε σε κιμά και τα προσθέτουμε στο μπολ με
τις πατάτες. Προσθέτουμε τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το αυγό, την παρμεζάνα και
ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε καρδιές με το μείγμα, με το χέρι ή με κουπ πάτ,
περνάμε τις καρδιές από το αλεύρι, τις βουτάμε στα αυγά που έχουμε χτυπήσει
πολύ καλά και στην συνέχεια πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις
καρδιές σε άφθονο σπορέλαιο, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, σερβίρουμε
με τηγανιτές πατάτες, κέτσαπ σως γιαουρτιού για κοτόπουλο και φρεσκοκομμένη
σαλάτα με λαχανικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Αλίντα Κανάκη