Αρνάκι ρολό στον φούρνο για το Πασχαλινό τραπέζι με την υπογραφή της Αλίντα Κανάκη !
Υλικά:
1½ κιλό αρνί χωρίς κόκαλο, σε δύο κομμάτια, σπάλα και
μπούτι
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάστα πιπεριάς
1 ποτήρι τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα μπαχαρικό
αλάτι χοντρό ή ανθό αλατιού
πιπέρι - μπαχάρι
μαϊντανός ή δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
Σάλτσα
για το σερβίρισμα
ζωμός από το φαγητό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
½ κουταλιά σούπας
κορν φλάουρ αραιωμένο σε 2-3 κουταλιές νερό.
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό, προσθέτουμε σε
ένα τηγανάκι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα ψίχουλα ψωμιού μέχρι να
ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το
τρίμμα ψωμιού. Αφαιρούμε από το κρέας το περιττό λίπος, τρίβουμε με ανθό
αλατιού, πιπέρι, μπαχάρι και αλείφουμε με την πάστα πιπεριάς ανακατεμένη με
πάπρικα μπαχαρικό. Στη συνέχεια απλώνουμε τα υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ πάνω
στο κρέας και τυλίγουμε σε μορφή ρολού. Το δένουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής και
το αλείφουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε ταψί, προσθέτουμε ½
ποτήρι ζεστό νερό και ψήνουμε 2½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC πάνω
κάτω. Αφού κρυώσει λίγο το ρολό αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες. Μαζεύουμε
τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, σβήνουμε με
το κρασί, προσθέτουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, ανακατεύουμε,
βράζουμε για να συμπυκνωθεί ο ζωμός και έχουμε
μια υπέροχη σάλτσα για
συνοδευτικό. Σερβίρουμε σε πιατέλα με πράσινη δροσερή σαλάτα της αρεσκείας μας, τηγανητές πατάτες,
τζατζίκι ή στραγγιστό γιαούρτι και λευκό κρασί. Ντεκοράρουμε με ψιλοκομμένο
μαϊντανό ή δενδρολίβανο.
Καλή όρεξη !
Αλίντα Κανάκη